Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel en is daarom ideaal voor drukke dagen. Ik maakte het na een lange dag therapie voor mijn rug in het revalidatiecentrum en dan ben ik blij als ik snel aan tafel kan! Je ziet het, ook ik sta niet altijd uren in de keuken ;). Deze Chinese noedels zijn echter niet alleen snel klaar, maar ook nog eens heel gezond en vol van smaak! Varieer gerust met het recept, door bijvoorbeeld andere groenten te gebruiken, prei in ringetjes of worteljulienne zijn ook heel lekker. Je zou ook kip in stukjes kunnen toevoegen. Enjoy dit snelle maaltje!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 200 gram noedels
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- een stukje gember van 3 cm
- 450 gram gemengde paddenstoelen (ik gebruikte kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake)
- 100 gram taugé
- 3 bosuitjes
- 3 el rijstwijn (te vervangen door droge sherry)
- 4 el sojasaus
- 2 el limoensap
- verse koriander
Wat ga je doen
Week het eekhoornjesbrood 15 minuten in 75 ml kokend water. Giet na die 15 minuten af, maar bewaar het vocht. Snijd het eekhoorntjesbrood in stukjes.
Snijd de paddenstoelen in vieren of in plakjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper en gember in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit op hoog vuur een beetje olie in een wok. Voeg de knoflook, peper en gember toe en roerbak tot de geuren vrijkomen (dit gaat heel snel). Voeg de paddenstoelen (inclusief het eekhoorntjesbrood) toe en roerbak tot ze zacht zijn. Voeg dan ook de bosuitjes, rijstwijn, sojasaus, limoensap, taugé, het weekvocht van het eekhoorntjesbrood en de noedels toe. Roerbak nog 1-2 minuten tot het gerecht goed warm is.
Serveer de Chinese noedels direct en bestrooi met de verse koriander.