Voordat ik begon met deze blog, maakte ik regelmatig gevulde paprika’s of gevulde aubergines. Deze plaatste ik daarom ook direct op mijn kooklijstje voor de blog. Maar er kwamen steeds zoveel leuke dingen tussendoor, dat het meer dan een half jaar geduurd heeft voordat ik eindelijk eens met deze gevulde paprika’s aan de slag ging. De gevulde aubergines houden jullie nog tegoed (edit: je vindt ze inmiddels hier). Je kunt voor dit gerecht eigenlijk alle kleuren paprika’s gebruiken, alleen de groene is wat bitterder (sommige mensen vinden dat juist lekker, ik kies liever voor rood, geel of oranje). Deze keer vulde ik ze met een mengsel van gehakt, bulgur en verschillende kruiden. Een heerlijk gerecht en alleen al vanwege de mooie presentatie zul je zeker succes oogsten bij je gasten of huisgenoten. Terwijl de paprika’s in de oven staan, maak je nog snel even een lekkere salade of yoghurtdip (bijvoorbeeld tzatziki) en je hebt een heerlijk en makkelijk gerecht op tafel getoverd!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 paprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram bulgur of basmatirijst
- 300 gram (vegetarisch) gehakt
- bosje verse peterselie
- 2 tl dragon
- 1,5 tl kurkuma
- 1 tl kaneel
- sap van 1 citroen
- blikje tomatenpuree
- handje pistachenootjes
Wat ga je doen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de bulgur of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak ook de peterselie fijn. Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg dan het (vegetarische) gehakt toe en bak tot het gehakt rondom bruin is. Voeg de dragon, kurkuma, kaneel en tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout. Als de bulgur of rijst klaar is, voeg je ook deze aan het mengsel toe. Voeg tot slot de peterselie en het citroensap toe.
Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Als de paprika’s niet rechtop blijven staan kun je heel voorzichtig iets van de onderkant snijden, zodat ze steviger staan. Snijd er niet teveel af, want je wilt geen gat in de onderkant. Vul de paprika’s met het gehakt-bulgurmengsel. Hak een paar pistachenootjes grof en verdeel deze over de paprika’s. Leg de paprika’s op een bakplaat.
Bak de paprika’s in de oven zo’n 40-45 minuten tot de paprika’s mooi zacht zijn.
Lekker met een salade of frisse yoghurtdip.
Lekker!! Deze week gemaakt voor Iris K en mijzelf, viel goed in de smaak enn staat weer genoteerd in mijn eigen recepten boekje 🙂 🙂
Leuk! Gelukkig maar dat het in de smaak viel 🙂 Tof dat je een eigen receptenboekje bijhoudt! Deed ik ook altijd, maar dat is nu dus mijn blog geworden 😉
Mijn man en kind zijn aan het koken. Een heerlijk makkelijk gerecht. Staat dat er? Moet je de keuken zien. Haha
Ik ben benieuwd.