De eerste blogpost in 1,5 jaar! Ja, het is echt wel heel lang geleden dat ik hier voor het laatst iets gedeeld heb. In oktober 2018 schreef ik dat ik een tijdje minder of geen nieuwe recepten ging delen, omdat mijn gezondheid (rugproblemen) achteruit ging, en ik het niet meer kon volhouden om alles te doen wat ik wilde. Ik was niet van plan om zo'n lange blogpauze te nemen, maar het is zo gelopen. Dat vind ik natuurlijk aan de ene kant wel jammer, want ik vind het ontzettend leuk om recepten te bedenken, te koken en met jullie...
Ingrediƫnt: basmatirijst (5)
Onlangs kreeg ik een proefpakketje met 4 receptkaarten opgestuurd van Kollors. Dit is een nieuw concept, waarbij je elke maand 4 vegetarische recepten thuisgestuurd krijgt, met daarbij de bijbehorende specerijen die voor het recept nodig zijn. Een leuk idee voor als je vaker vegetarisch wilt koken, maar nog niet zo goed weet wat dan lekkere recepten zijn. Al kun je dan natuurlijk ook op mijn blog kijken, daar staan volop vegetarische recepten :). Ik ben zelf niet helemaal de doelgroep van het Kollors concept, mijn keukenkastje...
Alleen al vanwege de naam zou je dit gerecht eigenlijk moeten maken. Perzische juwelenrijst, dat klinkt toch prachtig? Het gerecht doet zijn naam eer aan, de cranberry's, rozijnen, noten en granaatappelpitjes liggen werkelijk als een stel juwelen op de rijst, die zijn prachtige kleur krijgt van saffraan. Rijst wordt vaak als een simpel en basic bijgerecht gezien, maar zo blijkt dat je ook van rijst een kleurrijk en kerstwaardig bijgerecht kunt maken. Move over aardappels, serveer eens rijst bij je kerstdiner!
Deze juwelenrijst...