Het valt me op dat de banaan de laatste tijd enorm in opmars is als ingrediënt voor allerlei baksels. Veel mensen proberen gezonder te leven en recepten worden daarom gezoet met banaan ipv suiker. Ikzelf ben daar wisselend enthousiast over, soms krijg je zompige mislukkingen (als ik dan gezond wil, neem ik liever wat vers fruit), maar een zeer geslaagde uitvinding vind ik het bananenbrood. Een 'gezond' bananenbrood maak je zonder boter en suiker. Qua smaak zit het een beetje tussen cake en brood in. Op internet vind je hier...
Ingrediënt: bloem (28)
Dit recept staat al een jaar in de 'concept-lijst' van mijn blog. Is het dan niet lekker, zul je je nu misschien afvragen. Integendeel, deze basbousa cake smaakt fantastisch en is ook echt even anders dan anders. De reden dat het recept zolang in de wachtrij heeft gestaan, is omdat het uit een kookboek komt waarvan ik eerst nog een review wilde plaatsen. Dat is er erg bij ingeschoten en het kookboek in kwestie, 'Een druppel rozenwater' is inmiddels al 2 jaar oud. Daarom heb ik nu maar besloten om de aparte review niet te plaatsen...
Vaste volgers van De Wereld op je Bord hebben vast wel opgemerkt dat het de laatste tijd wat stiller is op mijn blog. Ik ben gewend om 3x per week een nieuw recept met jullie te delen, de laatste weken is dat echter bij lange na niet gelukt. Dat vind ik zelf ook heel jammer. Ik heb er wel een goede reden voor en daarover wil ik even iets met jullie delen.
Ik heb al jaren erge rugklachten en hier ben ik ook 2x aan geopereerd. Door mijn rugklachten heb ik veel beperkingen (ik kan bijv. niet werken), maar ik kon altijd nog redelijk...
Vorig jaar mei hield ik een Griekse themamaand op mijn blog, maar daarna is het een hele tijd stil geweest voor wat betreft Griekse recepten. Er zijn ook zo veel landen met lekkere keukens op de wereld! Doordat ik een pakketje opgestuurd kreeg van GRKfood, een nieuw merk met Griekse producten, werd ik weer getriggerd om met de Griekse keuken aan de slag te gaan. En met succes! Ik ging deze keer aan de slag met een recept voor pastitsio. Dit is een Griekse pastasoort en ook de naam van een ovenschotel die met deze pastasoort gemaakt...
Ik ben niet zo heel erg dol op wintergroenten. Ik vind de meeste koolsoorten wel lekker, maar na 2x eten ben ik ze ook wel weer zat voor de rest van het seizoen ;) Voor zuurkool maak ik echter een uitzondering, daar ben ik echt dol op. Al eerder deelde ik op mijn blog deze zuurkoolquiche met zalm, rösti met zuurkool en zoete aardappel en deze zuurkoolschotel met appel. Mijn moeder bracht mij laatst een zuurkoolschotel met gerookte kip, nadat ik een dag erg veel last van mijn rug had en dus niet meer zelf kon koken. Superlief...
Zo, de kerstdagen zitten er weer op. Hebben jullie genoten? Ik wel hoor, wat een overdaad aan lekker eten was het hier in huis! Het voelt dan altijd weer even jammer dat het voorbij is. Gelukkig staan oud&nieuw nog voor de deur, al ben ik daar lang niet zo'n fan van als kerst. Ik heb ook eigenlijk nog helemaal niet nagedacht over leuke blogartikelen of hapjes voor oud&nieuw. Ik scrollde daarom eens door het lijstje met nog niet gepubliceerde recepten (ik heb meestal een klein reservevoorraadje) en kwam daar deze manakish...