Ingrediënt: bosuitjes (6)

Het recept van vandaag is weer zo'n makkelijk gerecht voor doordeweekse dagen. Gevuld met verse groenten zodat je zonder moeite aan de 250 gram groente per dag komt die het Voedingscentrum aanraadt om per persoon per dag te eten. Daarnaast is het (gelukkig) ook gewoon een heerlijk gerecht, dat je in 25 minuten op tafel tovert. Ik heb het over de gewokte groenten in Chinese zwarte pepersaus. Dat is niet de roomsaus met zwarte peper die je misschien weleens bij je biefstuk gegeten hebt, maar een Chinese saus met onder andere...

Ongeveer een jaar geleden maakte ik voor het eerst pad Thai, hét gerecht van Thailand. Het was toen ook de bedoeling om dit voor de blog te maken, maar ik was niet tevreden over de smaak. Ik wilde proberen om tofu in de pad Thai te verwerken. Elke keer als ik tofu bereid, loopt het uit op een mislukking. Zo ook die keer. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik het gewoon niet lekker vindt. Onlangs ging ik opnieuw aan de slag met pad Thai, maar dan een versie zónder tofu. Ik werd niet teleurgesteld. Wat een feestje voor je smaakpapillen...

Eén van de meest populaire KNORR wereldgerechten is volgens mij de kip Siam. Ik kreeg in elk geval veel verzoekjes om met een zelfgemaakte versie van dit gerecht te komen. Vandaag is het zover! Dus als je dol bent op kip Siam en dit gerecht graag zonder pakjes en zakjes wilt bereiden, is dit your lucky day. Kip Siam is een Thais gerecht met kip, groenten en cashewnoten. Een paar simpele ingrediënten eigenlijk, die je naar een hoger niveau tilt door het toevoegen van knoflook, gember, sojasaus en oestersaus. De zachte kip en...

Tip