Ingrediënt: citroen (36)

Een echte klassieker die op een blog vol wereldgerechten niet mag ontbreken, is natuurlijk de Turkse pizza, ook wel Lahmacun genoemd. Ik denk dat bijna iedereen dit weleens gekocht heeft bij een Turks winkeltje, maar wist je dat je het ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Voor de foodblogswap van deze maand, mocht ik een recept uitkiezen van de blog van Elke Hap. De blogger achter deze leuke blog is Elke (hoe kan het anders met zo'n naam ;). Zij maakt vooral veel onwijs lekkere bakrecepten, maar je vindt op haar blog ook makkelijke...

Ruim 2 jaar geleden ben ik in Marokko geweest. Een fantastische ervaring, mede omdat Renko daar op z'n knieën ging en mij ten huwelijk vroeg. De hele reis was voor mij een verrassing en een van de dingen die Renko voor mij geregeld had, was een 'cooking class'. Een stevige Marokkaanse dame leerde ons alles over het koken uit een tajine en we bereidden een fantastische tajine met kip en ingelegde citroenen. Dat recept houden jullie nog tegoed. Na die kookklas wilde ik natuurlijk direct een tajine aanschaffen. Zo gezegd, zo gedaan...

Vandaag heb ik het vierde recept in de serie KNORR wereldgerechten voor jullie, na de kofta, bobotie en gyros. Er zat iets langer tijd tussen dan normaal, maar dat maak ik goed met een super lekker recept voor kip tandoori. Op Facebook stelde ik de vraag van welk wereldgerecht jullie nog graag een recept zouden willen en de kip tandoori werd door jullie massaal genoemd. Zo gezegd, zo gedaan en ik ben aan de slag gegaan! Kip tandoori is afkomstig uit India en wordt daar bereid in de 'tandoor', een grote oven. Gelukkig kan het...

Soms ontstaat er uit het niets ineens een heerlijk recept. Dat gebeurde mij bij deze ovenschotel met chorizo, aardappeltjes en groenten. Ik wilde snel iets maken, het moest niet teveel werk zijn en zo bedacht ik deze ovenschotel. En dat pakte deze keer heel goed uit! Niet altijd hoor trouwens, soms mislukken mijn experimenten compleet. Maar die recepten houd ik dan ook stilletjes voor me ;) Dit Spaanse gerecht is makkelijk te maken, want je hoeft alleen maar wat snijwerk  te doen en dan doet de oven de rest. De smaak van de...

Soms gebeurt het dat je eten grandioos mislukt. Een tijdje geleden had ik dat met Dhal, ik logeerde toen bij mijn ouders en mocht kiezen wat we gingen eten. Ik vond een recept voor Dhal dat me heel lekker leek, mijn moeder maakte het klaar en het was echt. niet. lekker. Dat lag overigens niet aan mijn moeder hoor :). Maar sindsdien was ik een beetje huiverig om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar gelukkig pakte het deze keer heel goed uit, Renko (mijn testpanel) was super enthousiast en dus deel ik dit recept graag met jullie....

Onlangs schreef ik een review over het kookboek Persiana Sabrina Ghayour. Deze review kun je hier nalezen. Vandaag kook ik een van de recepten uit Persiana. Ik heb gekozen voor een simpel maar super smaakvol gerecht. Namelijk geroosterde flespompoen met pesto, feta & granaatappelpitjes. Dit is geen klassiek Arabisch recept, maar een eigen recept van Sabrina, wel gebaseerd op de smaken uit het Midden-Oosten. Dit is een van haar populairste recepten en ik snap wel waarom :) Het is een feestje op je bord, zowel in de presentatie...

Tip