Vorige zomer waren mijn ouders een paar dagen op vakantie in de Elzas, een prachtige streek in het noordoosten van Frankrijk op de grens met Duitsland. Als vakantiesouvenir brachten ze voor mij een kugelhopfvorm mee, inclusief Franstalig recept. De kugelhopf is een echte specialiteit uit de Elzas die je daar dus ook veel ziet. Het woord kugelhopf klinkt behoorlijk Duits, dit komt doordat de Elzas ook veel Duitse invloeden kent (het gebied is in het verleden ook van Duitsland geweest). Een kugelhopf kun je het beste omschrijven...
Ingrediënt: eieren (24)
Recepten met pindasaus kun je wat mij betreft nooit genoeg hebben! Daarom heb ik vandaag weer een lekker recept voor jullie: Thaise salade met pindadressing. Qua soort gerecht lijkt deze salade enigszins op Indonesische gado gado, waarin groenten, ei en pindasaus ook de hoofdrol spelen. Deze salade smaakt echter toch weer heel anders, doordat je andere groenten gebruikt en de pindasaus op smaak brengt met Thaise ingrediënten ipv Indonesische. Ik maak regelmatig een Thaise curry waarin alleen vlees of vis zit. In zo'n geval is...
Het 'gezonde' bananenbrood is bij ons thuis een geliefd tussendoortje of ontbijt. Af en toe laat ik de bananen expres overrijp worden, zodat ik een goede reden heb om weer eens bananenbrood te bakken. Deze keer deed ik het anders en gebruikte ik geen bananen maar kiwi's! Zespri vroeg mij namelijk of ik op Instagram wat gezonde ontbijtinspiratie met de gele SunGold kiwi wilde delen. Daarom bedacht ik dit kiwi-kokosbrood. Bij ons thuis was het vroeger altijd gedoe met de kiwi's (ja hoe bestaat het). Mijn zusje wilde namelijk alleen...
Ongeveer een jaar geleden maakte ik voor het eerst pad Thai, hét gerecht van Thailand. Het was toen ook de bedoeling om dit voor de blog te maken, maar ik was niet tevreden over de smaak. Ik wilde proberen om tofu in de pad Thai te verwerken. Elke keer als ik tofu bereid, loopt het uit op een mislukking. Zo ook die keer. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik het gewoon niet lekker vindt. Onlangs ging ik opnieuw aan de slag met pad Thai, maar dan een versie zónder tofu. Ik werd niet teleurgesteld. Wat een feestje voor je smaakpapillen...
Carrot cake is mijn favoriete zelfgemaakte baksel. Op mijn blog deelde ik al eerder dit recept voor een carrotcake met pistache en kokos. Als student ontdekte ik hoe lekker dit was en ook hoe makkelijk om te maken. Kijk, ik ben ook dol op de chipolatagebakjes met marsepein van de bakker, maar dat vind ik gewoonweg teveel werk om zelf te maken. Ik ben ook niet zo goed in dat soort priegeldingen. Waar ik wel goed in ben, is het bedenken van lekkere smaakcombinaties die qua bakwerk niet al te ingewikkeld zijn. Zo kwam ik uit op...
Het valt me op dat de banaan de laatste tijd enorm in opmars is als ingrediënt voor allerlei baksels. Veel mensen proberen gezonder te leven en recepten worden daarom gezoet met banaan ipv suiker. Ikzelf ben daar wisselend enthousiast over, soms krijg je zompige mislukkingen (als ik dan gezond wil, neem ik liever wat vers fruit), maar een zeer geslaagde uitvinding vind ik het bananenbrood. Een 'gezond' bananenbrood maak je zonder boter en suiker. Qua smaak zit het een beetje tussen cake en brood in. Op internet vind je hier...