Ingrediënt: eieren (24)

Dit recept staat al een jaar in de 'concept-lijst' van mijn blog. Is het dan niet lekker, zul je je nu misschien afvragen. Integendeel, deze basbousa cake smaakt fantastisch en is ook echt even anders dan anders. De reden dat het recept zolang in de wachtrij heeft gestaan, is omdat het uit een kookboek komt waarvan ik eerst nog een review wilde plaatsen. Dat is er erg bij ingeschoten en het kookboek in kwestie, 'Een druppel rozenwater' is inmiddels al 2 jaar oud. Daarom heb ik nu maar besloten om de aparte review niet te plaatsen...

Het (witte) aspergeseizoen is weer begonnen! Vanaf zo'n beetje half april tot eind juni is het witte goud overal goed verkrijgbaar. Ik vind het altijd opvallend hoe enorm veel aandacht asperges krijgen, terwijl het wat mij betreft toch ook weer niet zó'n bijzondere groente is. Ik vind asperges heerlijk, maar dat kan ik over nog veel meer groenten zeggen. Het zal er wel mee te maken hebben dat ze maar een klein deel van het jaar te krijgen zijn, dat maakt het toch net wat specialer. Traditioneel worden asperges geserveerd met...

Over een paar dagen vieren we alweer Koningsdag. Als kind was Koninginnedag voor mij echt een hoogtepunt. Op mijn basisschool werd dit altijd heel uitgebreid gevierd. Er was een optocht waarbij je je fiets, kar of jezelf kon versieren. Hier kon je dan allerlei prijzen mee winnen. Ik deed altijd erg mijn best. Ik kan me nog herinneren dat ik met een vriendin als een duo clown in een broek met 3 pijpen heb gelopen (hou dat maar eens een hele optocht vol!), maar ook dat we met een groepje vriendinnen in groep 8 verkleed gingen als...

Nog geen jaar geleden at ik voor de eerste keer een cheesecake. Ik was gelijk helemaal hooked. Vorige zomer maakte ik voor de blog een heerlijke cheesecake met een browniebodem en frambozen. Vandaag heb ik weer een cheesecake recept voor jullie, deze keer een echte voorjaarsversie met rabarber. Het rabarberseizoen is net weer begonnen en de prachtige zuurstokroze stengels lachten mij toe in de winkel. Ik vind rabarber echt een prachtig product. Als je het verwerkt, verliest het helaas (gedeeltelijk) zijn mooie vorm en kleur,...

Vorig jaar mei hield ik een Griekse themamaand op mijn blog, maar daarna is het een hele tijd stil geweest voor wat betreft Griekse recepten. Er zijn ook zo veel landen met lekkere keukens op de wereld! Doordat ik een pakketje opgestuurd kreeg van GRKfood, een nieuw merk met Griekse producten, werd ik weer getriggerd om met de Griekse keuken aan de slag te gaan. En met succes! Ik ging deze keer aan de slag met een recept voor pastitsio. Dit is een Griekse pastasoort en ook de naam van een ovenschotel die met deze pastasoort gemaakt...

Saoto soep stond al zeker een jaar op mijn kooklijst. Ik had het al eens gemaakt, maar had de ingrediënten niet opgeschreven om er een blogrecept van te kunnen maken. Dit keer heb ik dat wel gedaan! Van saoto soep heb je grofweg 2 varianten, die wel op elkaar lijken maar toch ook verschillend zijn. Allereerst is er de Indonesische soto ayam, met onder andere kip, gebakken uitjes en een bouillon met Indonesische smaakmakers. Daarnaast is er de Surinaamse saoto soep. Deze soep kent gedeeltelijk dezelfde ingrediënten, maar dan...

Tip