Ingrediënt: kaneel (27)

Voor Vaderdag gaf ik mijn vader zelfgemaakte kruidenmixen cadeau. Nadat ik ze gemaakt had, bedacht ik dat het leuk zou zijn om een artikelenreeks te doen met zelfgemaakte kruidenmixen. Ik ben dol op kruiden en specerijen, ze geven je eten echt een boost. Mijn familie noemt me weleens het 'kruidenvrouwtje'. Ik vind het ook heel leuk om specerijen te sparen. Sommige kruidenmixen zijn in de supermarkt echter slecht verkrijgbaar of bevatten veel zout. Bovendien zijn ze vaak onnodig duur. Ik koop mijn basisspecerijen vaak op de markt...

Carrot cake is mijn favoriete zelfgemaakte baksel. Op mijn blog deelde ik al eerder dit recept voor een carrotcake met pistache en kokos. Als student ontdekte ik hoe lekker dit was en ook hoe makkelijk om te maken. Kijk, ik ben ook dol op de chipolatagebakjes met marsepein van de bakker, maar dat vind ik gewoonweg teveel werk om zelf te maken. Ik ben ook niet zo goed in dat soort priegeldingen. Waar ik wel goed in ben, is het bedenken van lekkere smaakcombinaties die qua bakwerk niet al te ingewikkeld zijn. Zo kwam ik uit op...

Het valt me op dat de banaan de laatste tijd enorm in opmars is als ingrediënt voor allerlei baksels. Veel mensen proberen gezonder te leven en recepten worden daarom gezoet met banaan ipv suiker. Ikzelf ben daar wisselend enthousiast over, soms krijg je zompige mislukkingen (als ik dan gezond wil, neem ik liever wat vers fruit), maar een zeer geslaagde uitvinding vind ik het bananenbrood. Een 'gezond' bananenbrood maak je zonder boter en suiker. Qua smaak zit het een beetje tussen cake en brood in. Op internet vind je hier...

Op sommige dagen heb je gewoon zin in makkelijk, zonder in te willen leveren op smaak of gezondheid. Voor zulke dagen is deze wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan perfect. In een kwartiertje doe je het snijwerk en zet je het gerecht op, waarna je even rustig de tafel kunt dekken of met een glaasje wijn op de bank ploft, om vervolgens 20 minuten later dit gerecht op tafel te zetten. Het gerecht is vrij mild en lichtzoet van smaak, waardoor het ook voor kinderen heel geschikt is. Dit gerecht is eigenlijk een...

Wij proberen elke week ongeveer 3 keer vegetarisch te eten. Ik vind dit belangrijk, omdat onze huidige vleesconsumptie gewoon te belastend is voor deze aarde. Daarom hebben Renko en ik afgesproken gemiddeld 3x per week (biologisch) vlees te eten, 3x vegetarisch en 1x vis. Currygerechten vind ik ideaal om vegetarisch te maken. In zo'n gerecht mis je vlees of vis echt totaal niet wat mij betreft. Er is bijna geen groente die niet lekker is in een curry. Vandaag kies ik voor een curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten....

Vorig jaar mei hield ik een Griekse themamaand op mijn blog, maar daarna is het een hele tijd stil geweest voor wat betreft Griekse recepten. Er zijn ook zo veel landen met lekkere keukens op de wereld! Doordat ik een pakketje opgestuurd kreeg van GRKfood, een nieuw merk met Griekse producten, werd ik weer getriggerd om met de Griekse keuken aan de slag te gaan. En met succes! Ik ging deze keer aan de slag met een recept voor pastitsio. Dit is een Griekse pastasoort en ook de naam van een ovenschotel die met deze pastasoort gemaakt...

Tip