Licht verbaasd was ik toen ik concludeerde dat er nog helemaal geen recept voor couscoussalade op mijn blog stond. Het is namelijk wel iets wat hier regelmatig op tafel staat. Couscoussalade is echt multi inzetbaar wat mij betreft. Ik maak het als lunch, in een wat grotere portie als avondeten (lekker met gegrilde paprika, aubergine of courgette erbij), of voor bij de bbq. Stiekem word ik eigenlijk namelijk helemaal niet goed van die saaie komkommer-tomaat en aardappel- of huzarensalades. Dat is toch wel behoorlijk inspiratieloos.
Gelukkig...
Ingrediënt: kaneel (27)
Vandaag heb ik het vierde recept in de serie KNORR wereldgerechten voor jullie, na de kofta, bobotie en gyros. Er zat iets langer tijd tussen dan normaal, maar dat maak ik goed met een super lekker recept voor kip tandoori. Op Facebook stelde ik de vraag van welk wereldgerecht jullie nog graag een recept zouden willen en de kip tandoori werd door jullie massaal genoemd. Zo gezegd, zo gedaan en ik ben aan de slag gegaan! Kip tandoori is afkomstig uit India en wordt daar bereid in de 'tandoor', een grote oven. Gelukkig kan het...
Vandaag heb ik weer een zelfgemaakte versie van een KNORR wereldgerecht voor jullie. Superleuk dat jullie het eerste recept, de Griekse kofta, zo enthousiast hebben ontvangen. Net zoals de vorige keer, plaatst Marjolein van de blog Echte Gerechten tegelijk ook een recept voor een wereldgerecht, zij kookte een fantastische zelfgemaakte risotto. Bij mij is deze keer de bobotie aan de beurt! Een gerecht wat ik zelf altijd heel lekker vond (toen ik nog pakjes at ;)). Ik heb wat research gedaan en ontdekte dat bobotie een Zuid-Afrikaanse...
Moussaka is waarschijnlijk wel het bekendste Griekse gerecht, en wat mij betreft ook absoluut het lekkerste. Ik had het al lang niet meer gemaakt, maar nadat ik met dit recept aan de slag was gegaan, was ik gelijk weer helemaal fan. Mijn moussaka lukte perfect en had alle smaken in zich, de gebakken aardappeltjes, geroosterde aubergine, zachte bechamelsaus en krachtige gehakt-tomatensaus met rode wijn. Eerder maakte ik dit gerecht met gewoon rundergehakt, maar inmiddels maak ik het standaard met vegetarisch gehakt. Ik vind het...
Khoresht fesenjan is een Iraanse stoofschotel. De belangrijkste ingrediënten zijn kip, granaatappel en walnoten. Hiervan wordt een saus gestoofd die heel romig is door de walnoten en tegelijk friszuur door de granaatappel. Het is een van de populairste gerechten in Iran en een echte klassieker die dus ook op mijn blog een plaatsje verdient. Ik vind het zelf een heerlijk gerecht, dat nog lekkerder is als je het een dag van tevoren klaarmaakt. Serveer met basmatirijst en een salade of gegrilde groenten.[wpurp-searchable-recipe]Khoresht...
Shakshuka is een bekend recept dat in de hele Arabische wereld wordt gegeten. Het is eigenlijk een ontbijtgerecht, maar veel mensen hier zullen dit te heftig vinden en zelf eet ik het ook graag als diner. Shakshuka (wie die naam verzonnen heeft...) wordt in Nederland snel populairder en daarom leek het me leuk om een recept hiervan te plaatsen. Speciaal voor iedereen die niet in Amsterdam woont (zoals ikzelf) en waar alle trends dus pas een jaar later doordringen ;). De basisingredienten van Shakshuka zijn tomaten, eieren en...