De laatste tijd ga ik vaak naar de markt om groenten en fruit te halen. Dat bevalt goed, want het aanbod is er groter dan in de supermarkt. Zo zag ik al een aantal weken een bak gevuld met prachtige koolrabi's liggen (niet te verwarren met koolraap, dat smaakt echt heel anders). Een groente die, onterecht, een beetje in de vergetelheid is geraakt. Er ging een mooie koolrabi mee in mijn mandje en thuis keek ik op internet hoe je zo'n koolrabi zoal kunt bereiden. Zo bleek dat je koolrabi goed rauw kunt eten als carpaccio.
Carpaccio...
Ingrediënt: koriander (6)
Vandaag heb ik voor jullie het tweede recept in de serie 'zelfgemaakte kruidenmixen'. Superleuk dat jullie mijn eerste recept voor Mexicaanse kruidenmix zo enthousiast ontvingen! Vandaag reizen we naar een heel ander deel van de wereld, namelijk naar India. Een beroemd en veelgebruikt specerijenmengsel daar is 'garam masala'. Het is een heerlijke kruidige, verwarmende specerijenmix die het goed doet in curry's (met vlees of groenten) en in tandoorigerechten. Garam masala betekent letterlijk 'heet mengsel'. Niet omdat het een...
Deze bloemkool-aardappelcurry bewijst maar weer eens dat je ook een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten zonder vlees. Bloemkool en aardappel vormen een perfecte combi met alle specerijen en de romige kokosmelk. Deze curry is afkomstig uit de streek Mangalore aan de westkust van India. De ingrediëntenlijst is vrij lang, maar doordat je alle specerijen zo in de keukenmachine kunt stoppen, is de currypasta snel gemaakt. Het is daarmee een makkelijk te maken gerecht. Curry's zijn altijd moeilijk om aantrekkelijk op de foto...
Soms gebeurt het dat je eten grandioos mislukt. Een tijdje geleden had ik dat met Dhal, ik logeerde toen bij mijn ouders en mocht kiezen wat we gingen eten. Ik vond een recept voor Dhal dat me heel lekker leek, mijn moeder maakte het klaar en het was echt. niet. lekker. Dat lag overigens niet aan mijn moeder hoor :). Maar sindsdien was ik een beetje huiverig om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar gelukkig pakte het deze keer heel goed uit, Renko (mijn testpanel) was super enthousiast en dus deel ik dit recept graag met jullie....
Shakshuka is een bekend recept dat in de hele Arabische wereld wordt gegeten. Het is eigenlijk een ontbijtgerecht, maar veel mensen hier zullen dit te heftig vinden en zelf eet ik het ook graag als diner. Shakshuka (wie die naam verzonnen heeft...) wordt in Nederland snel populairder en daarom leek het me leuk om een recept hiervan te plaatsen. Speciaal voor iedereen die niet in Amsterdam woont (zoals ikzelf) en waar alle trends dus pas een jaar later doordringen ;). De basisingredienten van Shakshuka zijn tomaten, eieren en...
Onlangs schreef ik een review over het kookboek Persiana Sabrina Ghayour. Deze review kun je hier nalezen. Vandaag kook ik een van de recepten uit Persiana. Ik heb gekozen voor een simpel maar super smaakvol gerecht. Namelijk geroosterde flespompoen met pesto, feta & granaatappelpitjes. Dit is geen klassiek Arabisch recept, maar een eigen recept van Sabrina, wel gebaseerd op de smaken uit het Midden-Oosten. Dit is een van haar populairste recepten en ik snap wel waarom :) Het is een feestje op je bord, zowel in de presentatie...