Courgette is een hele veelzijdige groente. Je kunt hem grillen, roosteren, er soep van maken, meekoken in een saus of hem uithollen en vullen met allerlei lekkers. Bovendien zijn de courgettes nu (augustus) volop in het seizoen en dus heel erg goedkoop en in overvloed voorradig. Ik probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te koken, dus wij eten nu héél veel courgettes, aubergines, tomaten en komkommers. Al moet ik bekennen dat wij die groenten ook in de winter regelmatig eten hoor ;). Goed, vandaag krijgen jullie een recept...
Ingrediënt: kurkuma (22)
Vandaag heb ik een lekker recept van kumpir voor jullie. Kumpir is een gepofte en gevulde aardappel die met name in Turkije (maar ook wel in Marokko) erg populair is. Het wordt daar als fastfood verkocht. Ook in Nederland wint kumpir langzaam aan populariteit, in Rotterdam vind je zelfs een restaurantje dat helemaal in het teken van kumpir staat. Tegelijk denk ik dat buiten de Turkse gemeenschap en buiten de steden, nog maar weinig mensen van kumpir gehoord hebben. Met dit recept wil ik daar een beetje verandering in brengen....
Op sommige dagen heb je gewoon zin in makkelijk, zonder in te willen leveren op smaak of gezondheid. Voor zulke dagen is deze wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan perfect. In een kwartiertje doe je het snijwerk en zet je het gerecht op, waarna je even rustig de tafel kunt dekken of met een glaasje wijn op de bank ploft, om vervolgens 20 minuten later dit gerecht op tafel te zetten. Het gerecht is vrij mild en lichtzoet van smaak, waardoor het ook voor kinderen heel geschikt is.
Dit gerecht is eigenlijk een...
Wij proberen elke week ongeveer 3 keer vegetarisch te eten. Ik vind dit belangrijk, omdat onze huidige vleesconsumptie gewoon te belastend is voor deze aarde. Daarom hebben Renko en ik afgesproken gemiddeld 3x per week (biologisch) vlees te eten, 3x vegetarisch en 1x vis. Currygerechten vind ik ideaal om vegetarisch te maken. In zo'n gerecht mis je vlees of vis echt totaal niet wat mij betreft. Er is bijna geen groente die niet lekker is in een curry. Vandaag kies ik voor een curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten....
Bloemkool, niet echt mijn favoriete groente. Zo'n zachtgekookte bloemkool vind ik echt helemaal niets. Maar dan deze geroosterde bloemkool! Dat is echt wel even heel wat anders. Een fijne geroosterde smaak, nog lekker knapperig en met een flinke oppepper van alle kruiden. Dit gerecht is zo lekker dat ik zelfs de restjes de volgende dag koud nog met veel smaak opat. Het chilipoeder geeft een beetje pit, de kurkuma zorgt voor een mooie gele kleur en het komijnzaad en korianderzaad geven een rijke smaak af. Ik vind het zelf heel...
In deze serie gaan we op zoek naar de echte en authentieke gerechten achter de populaire KNORR wereldgerechten. Eerder maakte ik al Griekse kofta, Zuid-Afrikaans bobotie, Griekse gyros, Amerikaanse Jambalaya en Indiase kip Tandoori. Marjolein van de blog echtegerechten.nl ging al aan de slag met de teriyaki, risotto, hokkien noedels en enchiladas. Vandaag is het bij mij de beurt aan de Kip Madras.
Kip Madras is volgens mij een van de populairste wereldgerechten die KNORR verkoopt. Durf ik er mijn handen aan te branden om dat...