Ingrediënt: kurkuma (22)

Ruim 2 jaar geleden ben ik in Marokko geweest. Een fantastische ervaring, mede omdat Renko daar op z'n knieën ging en mij ten huwelijk vroeg. De hele reis was voor mij een verrassing en een van de dingen die Renko voor mij geregeld had, was een 'cooking class'. Een stevige Marokkaanse dame leerde ons alles over het koken uit een tajine en we bereidden een fantastische tajine met kip en ingelegde citroenen. Dat recept houden jullie nog tegoed. Na die kookklas wilde ik natuurlijk direct een tajine aanschaffen. Zo gezegd, zo gedaan...

Vandaag heb ik het vierde recept in de serie KNORR wereldgerechten voor jullie, na de kofta, bobotie en gyros. Er zat iets langer tijd tussen dan normaal, maar dat maak ik goed met een super lekker recept voor kip tandoori. Op Facebook stelde ik de vraag van welk wereldgerecht jullie nog graag een recept zouden willen en de kip tandoori werd door jullie massaal genoemd. Zo gezegd, zo gedaan en ik ben aan de slag gegaan! Kip tandoori is afkomstig uit India en wordt daar bereid in de 'tandoor', een grote oven. Gelukkig kan het...

Vandaag heb ik weer een zelfgemaakte versie van een KNORR wereldgerecht voor jullie. Superleuk dat jullie het eerste recept, de Griekse kofta, zo enthousiast hebben ontvangen. Net zoals de vorige keer, plaatst Marjolein van de blog Echte Gerechten tegelijk ook een recept voor een wereldgerecht, zij kookte een fantastische zelfgemaakte risotto. Bij mij is deze keer de bobotie aan de beurt! Een gerecht wat ik zelf altijd heel lekker vond (toen ik nog pakjes at ;)). Ik heb wat research gedaan en ontdekte dat bobotie een Zuid-Afrikaanse...

Deze bloemkool-aardappelcurry bewijst maar weer eens dat je ook een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten zonder vlees. Bloemkool en aardappel vormen een perfecte combi met alle specerijen en de romige kokosmelk. Deze curry is afkomstig uit de streek Mangalore aan de westkust van India. De ingrediëntenlijst is vrij lang, maar doordat je alle specerijen zo in de keukenmachine kunt stoppen, is de currypasta snel gemaakt. Het is daarmee een makkelijk te maken gerecht. Curry's zijn altijd moeilijk om aantrekkelijk op de foto...

Soms gebeurt het dat je eten grandioos mislukt. Een tijdje geleden had ik dat met Dhal, ik logeerde toen bij mijn ouders en mocht kiezen wat we gingen eten. Ik vond een recept voor Dhal dat me heel lekker leek, mijn moeder maakte het klaar en het was echt. niet. lekker. Dat lag overigens niet aan mijn moeder hoor :). Maar sindsdien was ik een beetje huiverig om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar gelukkig pakte het deze keer heel goed uit, Renko (mijn testpanel) was super enthousiast en dus deel ik dit recept graag met jullie....

Khoresht fesenjan is een Iraanse stoofschotel. De belangrijkste ingrediënten zijn kip, granaatappel en walnoten. Hiervan wordt een saus gestoofd die heel romig is door de walnoten en tegelijk friszuur door de granaatappel. Het is een van de populairste gerechten in Iran en een echte klassieker die dus ook op mijn blog een plaatsje verdient. Ik vind het zelf een heerlijk gerecht, dat nog lekkerder is als je het een dag van tevoren klaarmaakt. Serveer met basmatirijst en een salade of gegrilde groenten.[wpurp-searchable-recipe]Khoresht...

Tip