De laatste tijd ga ik vaak naar de markt om groenten en fruit te halen. Dat bevalt goed, want het aanbod is er groter dan in de supermarkt. Zo zag ik al een aantal weken een bak gevuld met prachtige koolrabi's liggen (niet te verwarren met koolraap, dat smaakt echt heel anders). Een groente die, onterecht, een beetje in de vergetelheid is geraakt. Er ging een mooie koolrabi mee in mijn mandje en thuis keek ik op internet hoe je zo'n koolrabi zoal kunt bereiden. Zo bleek dat je koolrabi goed rauw kunt eten als carpaccio.
Carpaccio...
Ingrediënt: mango (4)
In de Thaise keuken is het vrij gebruikelijk om onrijpe vruchten te gebruiken in salades of curry's. Denk bijv. aan een onrijpe papaja of mango. Met deze laatste maakte ik een echte Thaise klassieker: som tum mamuang, oftewel Thaise mangosalade. Hoewel ik moet bekennen dat mijn mango eigenlijk al te rijp was. Voor de authentieke smaak maak je dit gerecht het beste met een groene, onrijpe mango. Met een rijpere mango is het overigens ook een waanzinnig lekkere salade.
Behalve mango gebruik ik in deze salade ook rode paprika...
Alweer bijna een jaar geleden plaatste ik een recept voor een verrukkelijke Italiaanse panna cotta met rood fruit op mijn blog. Het is een toetje dat ik nog altijd regelmatig maak, omdat het heel goed voor te bereiden is en eigenlijk iedereen het lekker vindt. Inmiddels vond ik het hoog tijd voor een variatie op deze Italiaanse klassieker. Ik ging voor een 'Italië meets India' panna cotta en maakte een fantastische versie met kokos en mango.
De inspiratie voor dit recept komt van de leuke blog van Pauline, Piens keuken. Voor...