Ingrediënt: melk (22)

Kortgeleden was ik aan het brainstormen om wat leuke Sinterklaasideeën voor de blog te bedenken. Ondertussen was Renko een stuk gevuld speculaas van de bakker in de oven aan het opwarmen. Hij vond het zó lekker dat ik opperde om het ook eens zelf te maken. Ik bestudeerde de ingrediënten even en ging aan de slag. En zie daar, binnen no time had ik zelf heerlijk gevuld speculaas gemaakt. Een echte Sint klassieker die nu ook een plaatsje op mijn blog heeft. Ik maakte mijn gevuld speculaas zonder vorm. De bakker bij ons om...

Ik ben helemaal op de pompoentour! Zijn jullie het al zat? ;) Ik denk dat er hierna nog 1 of 2 recepten met pompoen volgen en dan houd ik echt op hoor. Met pompoen kun je ook zo veel lekkere dingen maken! Flespompoenen zijn niet al te lang verkrijgbaar, dus ik maak er nu volop gebruik van. Vandaag deel ik een Amerikaanse klassieker met jullie: een zoete pompoentaart (pumpkin pie). Pompoen heeft van zichzelf een lichtzoete smaak en deze groente leent zich er dan ook geweldig voor om verwerkt te worden in een zoete taart. Omdat...

Ik ben niet zo'n enorme koffiedrinker en thuis kies ik dan ook eigenlijk altijd voor thee. Heeft er misschien ook mee te maken dat we (nog) geen melkopschuimer hebben en ik dus geen lekkere cappuccino's met opgeschuimde melk kan maken (ben gewoon een luxepaardje als het op koffie aankomt.. :)). Vandaag heb ik zo'n lekker luxe koffietje voor jullie: pumpkin spice latte. In het Nederlands pompoen kruidenmelk, maar dat klinkt lang niet zo hipster. Pumpkin spice latte is een bekend Amerikaans drankje en je hebt het misschien wel...

Met het recept van vandaag komt er alweer een einde aan de Scandinavische themamaand.  We sluiten af met een salade met warmgerookte zalm. Ik vind zalm sowieso al een van de lekkerste vissoorten (wie niet?), maar warmgerookte zalm is wel echt het neusje van de zalm (haha, flauw) wat mij betreft. Gerookte zalm is meestal koudgerookt, dit zijn de flinterdun gesneden plakjes zalm die je bijvoorbeeld op een toastje serveert. Warmgerookte zalm heeft meer temperatuur gehad tijdens het roken, waardoor de zalm meer de structuur krijgt...

Broodjes met een vulling van kaneel en suiker zijn in veel landen populair. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse 'cinnamon buns', maar ook de Zweedse 'kanelbullar'. Met die laatste gaan we vandaag aan de slag. De Zweedse kaneelbroodjes zijn naast de Zweedse gehaktballetjes (kottbullar) misschien wel het bekendste gerecht van Zweden. Het zijn dan ook ongelofelijk lekkere broodjes. Deze broodjes worden in Zweden tijdens de 'fika' (koffiemomentje) gegeten, maar ze passen ook goed bij een uitgebreid ontbijt of brunch (verjaardag,...

Hier thuis zijn we grootverbruikers van soep. Vooral Renko kan er echt wat van, hij eet gerust 1,5 liter soep achter elkaar op! Ik stem m'n hoeveelheden voor op de blog dus maar niet af op zijn soep eetgedrag.. haha. In deze Scandinavische themamaand heb ik nog geen recepten uit Noorwegen gedeeld. De Noorse keuken is over het algemeen niet heel spectaculair, maar ze maken er wel een heerlijke fiskesuppe. Vandaag deel ik mijn versie van deze Noorse vissoep met jullie. Fiskesuppe wordt natuurlijk gevuld met vis, ik koos voor...

Tip