De tijd dat het kerstdiner enkel draait om hertenbiefstuk, kalkoen of varkensrollade is wat mij betreft echt wel voorbij. En volgens mij ben ik daar niet de enige in, want ook in de Allerhande las ik net dat een van de kersttrends is om meer vegetarisch te eten. Een trend om aan te moedigen wat mij betreft! Ik deel dit jaar zo'n 14 kerstrecepten met je en daarvan zijn er 'slechts' 2 met vlees, de overige recepten zijn vegetarisch. Ik wil aan je laten zien dat een vegetarische kerst óók echt een feestje op je bord is!
Deze...
Ingrediënt: pastinaak (2)
We zitten nog maar net in de Sinterklaastijd, maar ik begin gewoon vast met een kerstrecept! Een niet al te kerstig kerstrecept voor pastinaaksoep (volg je me nog?), waardoor je deze soep eigenlijk de hele herfst en winter door kunt eten. Ik maak heel vaak soep door groenten te koken en vervolgens te pureren. Deze pastinaaksoep is wel net even wat luxer en specialer door de toevoeging van appel, sherry en amandelen.
Pastinaak is een zogenaamde 'vergeten groente' die inmiddels gelukkig niet meer zo heel vergeten is. Ik zie...