Ingrediënt: riblappen (5)

Vanaf vandaag staat De Wereld op je Bord helemaal in het teken van Kerst. Yes, Christmas is coming to town! Ik vind het heerlijk om me met Kerst iets meer uit te sloven op lekkere gerechten. Tegelijk wil ik wel graag dat gerechten (bijna) helemaal van tevoren bereid kunnen worden. Kerst is ook een moment van ontmoeting en dan wil je niet als een kip zonder kop door de keuken lopen te rennen met een berg aan stress en adrenaline. Tenminste, zo denk ik erover! Daarom heb ik de komende weken heel veel kerstinspiratie voor jullie...

Ik vind de herfst een van de mooiste seizoenen. Als de winter er niet op zou volgen, was het misschien wel mijn favoriet. De prachtige gekleurde bossen, de gezelligheid in het huis en de intocht van Sinterklaas. En bovenal veel lekker eten en prachtige seizoensproducten. De winkels liggen vol met net geplukte appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en zo kan ik nog wel even doorgaan. De herfst is de tijd van de stoofpotjes, uren lang pruttelend op het vuur, terwijl de heerlijkste geuren zich langzaam door je huis verspreiden....

Tip