Het recept van vandaag is weer zo'n makkelijk gerecht voor doordeweekse dagen. Gevuld met verse groenten zodat je zonder moeite aan de 250 gram groente per dag komt die het Voedingscentrum aanraadt om per persoon per dag te eten. Daarnaast is het (gelukkig) ook gewoon een heerlijk gerecht, dat je in 25 minuten op tafel tovert.
Ik heb het over de gewokte groenten in Chinese zwarte pepersaus. Dat is niet de roomsaus met zwarte peper die je misschien weleens bij je biefstuk gegeten hebt, maar een Chinese saus met onder andere...
Ingrediƫnt: sesamolie (5)
Dit recept staat al een jaar in de 'concept-lijst' van mijn blog. Is het dan niet lekker, zul je je nu misschien afvragen. Integendeel, deze basbousa cake smaakt fantastisch en is ook echt even anders dan anders. De reden dat het recept zolang in de wachtrij heeft gestaan, is omdat het uit een kookboek komt waarvan ik eerst nog een review wilde plaatsen. Dat is er erg bij ingeschoten en het kookboek in kwestie, 'Een druppel rozenwater' is inmiddels al 2 jaar oud. Daarom heb ik nu maar besloten om de aparte review niet te plaatsen...
In de Thaise keuken is het vrij gebruikelijk om onrijpe vruchten te gebruiken in salades of curry's. Denk bijv. aan een onrijpe papaja of mango. Met deze laatste maakte ik een echte Thaise klassieker: som tum mamuang, oftewel Thaise mangosalade. Hoewel ik moet bekennen dat mijn mango eigenlijk al te rijp was. Voor de authentieke smaak maak je dit gerecht het beste met een groene, onrijpe mango. Met een rijpere mango is het overigens ook een waanzinnig lekkere salade.
Behalve mango gebruik ik in deze salade ook rode paprika...