Alleen al vanwege de naam zou je dit gerecht eigenlijk moeten maken. Perzische juwelenrijst, dat klinkt toch prachtig? Het gerecht doet zijn naam eer aan, de cranberry's, rozijnen, noten en granaatappelpitjes liggen werkelijk als een stel juwelen op de rijst, die zijn prachtige kleur krijgt van saffraan. Rijst wordt vaak als een simpel en basic bijgerecht gezien, maar zo blijkt dat je ook van rijst een kleurrijk en kerstwaardig bijgerecht kunt maken. Move over aardappels, serveer eens rijst bij je kerstdiner!
Deze juwelenrijst...
Ingrediënt: sinaasappelschil (2)
Eén van mijn favoriete gerechten bij mijn favoriete lunchtentje is een vissoep. In combinatie met een lekker zonnetje en een goed glas witte wijn vind ik vissoep echt een zalig maaltje. Ik besloot dus dat ik hoognodig maar eens mijn eigen vissoep moest maken. Nu heb je natuurlijk ontzettend veel variaties, van Thaise tot Mexicaanse en van Iraanse tot Spaanse vissoep. Ik besloot voor een Franse versie te gaan en maakte mijn eigen variant op de wereldberoemde bouillabaisse. Het werd een makkelijke bouillabaisse.
Een klassieke...