Ingrediënt: ui (50)

Ik ben echt op de 'pompoentour'. Je kunt zó veel lekkere dingen met pompoen maken en daarbij zijn er nu volop pompoenen van Nederlandse grond (al dan niet uit de partij afgedankte pukkelpompoenen) en is pompoen dus ook een hele duurzame keuze in de herfst. Wat ik dan zoal met pompoen maak? Natuurlijk pompoensoep, maar ook geroosterde pompoen met pesto en feta, pompoenpuree voor in de pumpkin spice latte of de havermout, pompoentaart (recept komt nog) en risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen. Risotto is echt comfortfood....

Ik ben dol op de Marokkaanse keuken. De combinatie van zoet en hartig die je er veel ziet, vind ik echt subliem. Daarnaast kent de Marokkaanse keuken veel stoofgerechten, de tajines, en laat ik nu dol zijn op stoofpotjes. Het Marokkaanse gerecht dat ik vandaag met jullie deel voldoet aan geen van deze twee kenmerken, maar is toch een van mijn favoriete Marokkaanse gerechten: ik heb het over visbastilla's. Al eerder deelde ik het recept voor een zoet-hartige bastilla met kip. Een super feestelijk, maar ook best wel bewerkelijk...

Ik ga nog even verder met het delen van lekkere Scandinavische recepten in deze themamaand over de 'Nordic cuisine'. Bij een Scandinavische themamaand horen natuurlijk recepten met vis thuis. Met het bereiden van vis weten ze in Scandinavië  wel raad: warmgerookt, koudgerookt, gepekeld of gewoon 'naturel'. In dit recept voor Deense fiske frikadeller blijft de vis gewoon naturel, maar je voegt er wel allerlei heerlijke smaakmakers aan toe. Daar bak je vervolgens viskoekjes van. Het is een mild en toegankelijk gerecht, dat ook...

Bij een curry denk je toch al snel aan Azië. En dat is misschien ook wel terecht, want in Azië zijn ze meester in het klaarmaken van de meest fantastische currygerechten. En al hoewel het niemand echt duidelijk is wat de definitie van een curry nu precies is, hebben we er toch allemaal wel een gevoel bij. Echter zijn er ook buiten de traditionele currylanden zoals Indonesië, Thailand en India genoeg pareltjes te vinden. Dat liet ik op mijn blog al eens eerder zijn met dit recept voor een curry uit Koeweit. Vandaag reizen we...

Courgette is een hele veelzijdige groente. Je kunt hem grillen, roosteren, er soep van maken, meekoken in een saus of hem uithollen en vullen met allerlei lekkers. Bovendien zijn de courgettes nu (augustus) volop in het seizoen en dus heel erg goedkoop en in overvloed voorradig. Ik probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te koken, dus wij eten nu héél veel courgettes, aubergines, tomaten en komkommers. Al moet ik bekennen dat wij die groenten ook in de winter regelmatig eten hoor ;). Goed, vandaag krijgen jullie een recept...

Als ik aan de zomervakanties uit mijn jeugd denk, komt onmiddellijk de geur en smaak van ratatouille in mijn gedachten. Jarenlang ging ik met mijn ouders, broertje en zusje kamperen in (Zuid)Frankrijk. Steevast stond er dan ratatouille op het menu. Het was makkelijk te maken en hoorde er natuurlijk ook wel bij op vakantie in de Provence. Thuis aten we het eigenlijk nooit en dat maakte dit gerecht tot een echt 'vakantiemaaltje'. Ik kan me nog herinneren dat ik het eerst niet lekker vond (want iehh aubergine en courgette, dat...

Tip