Ingrediënt: verse koriander (12)

Een hele maïskolf eten. In mijn beleving was dat iets voor verstokte vegetariërs zonder enige creativiteit. Want je gaat toch niet op zo'n vieze maïskolf staan knauwen? Ja, zo dacht ik er tot ongeveer een maandje geleden over. Tot ik op het foodfestival 'Lepeltje Lepeltje' kwam, waar een foodtruck met gegrilde maïskolven stond. Nog steeds dacht ik er met geen haar op mn hoofd aan om zo'n ding te kopen hoor trouwens. Maar manlief leek het lekker, dus hij kocht een maïskolf. Natuurlijk wilde ik wel even proeven, want ja, ik...

Een Indiase maaltijd bestaat zelden uit 1 of 2 gerechten. Veelal worden meerdere gerechten gecombineerd, bijvoorbeeld 1 of 2 curry's (met vlees, vis of groenten), rijst of brood, een yoghurtdip (raita), een chutney of pickle en een frisse salade. Binnenkort vertel ik jullie in een apart artikel alles over de Indiase maaltijd en hoe je zelf een lekkere Indiase currynight kunt organiseren. Eén van de gerechten die in grote delen van India vaak bij de maaltijd geserveerd wordt, is kachumber. Dit is een frisse salade, gemaakt van...

Eén van de bekendste curryrecepten in Nederland is toch wel tikka masala met kip denk ik. Gegrilde kip uit de oven, in een saus van tomaat en room. Mild van smaak en daarom bij veel mensen geliefd. Omdat ik wel weer eens aan wat vegetarische variatie toe was, gaf ik mijn eigen draai aan dit bekende tikka masala recept. De saus blijft hetzelfde, maar de vulling is helemaal anders. In plaats van kip heb ik gekozen voor zoete aardappel, aubergine en broccoli. Een echte groentecurry dus! Het is een snel en makkelijk recept, ideaal...

Tip