Vandaag heb ik voor jullie het tweede recept in de serie 'zelfgemaakte kruidenmixen'. Superleuk dat jullie mijn eerste recept voor Mexicaanse kruidenmix zo enthousiast ontvingen! Vandaag reizen we naar een heel ander deel van de wereld, namelijk naar India. Een beroemd en veelgebruikt specerijenmengsel daar is 'garam masala'. Het is een heerlijke kruidige, verwarmende specerijenmix die het goed doet in curry's (met vlees of groenten) en in tandoorigerechten. Garam masala betekent letterlijk 'heet mengsel'. Niet omdat het een...
Ingrediƫnt: zwarte peper (3)
Voor Vaderdag gaf ik mijn vader zelfgemaakte kruidenmixen cadeau. Nadat ik ze gemaakt had, bedacht ik dat het leuk zou zijn om een artikelenreeks te doen met zelfgemaakte kruidenmixen. Ik ben dol op kruiden en specerijen, ze geven je eten echt een boost. Mijn familie noemt me weleens het 'kruidenvrouwtje'. Ik vind het ook heel leuk om specerijen te sparen. Sommige kruidenmixen zijn in de supermarkt echter slecht verkrijgbaar of bevatten veel zout. Bovendien zijn ze vaak onnodig duur. Ik koop mijn basisspecerijen vaak op de markt...
Wij proberen elke week ongeveer 3 keer vegetarisch te eten. Ik vind dit belangrijk, omdat onze huidige vleesconsumptie gewoon te belastend is voor deze aarde. Daarom hebben Renko en ik afgesproken gemiddeld 3x per week (biologisch) vlees te eten, 3x vegetarisch en 1x vis. Currygerechten vind ik ideaal om vegetarisch te maken. In zo'n gerecht mis je vlees of vis echt totaal niet wat mij betreft. Er is bijna geen groente die niet lekker is in een curry. Vandaag kies ik voor een curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten....