Vanaf vandaag staat De Wereld op je Bord helemaal in het teken van Kerst. Yes, Christmas is coming to town! Ik vind het heerlijk om me met Kerst iets meer uit te sloven op lekkere gerechten. Tegelijk wil ik wel graag dat gerechten (bijna) helemaal van tevoren bereid kunnen worden. Kerst is ook een moment van ontmoeting en dan wil je niet als een kip zonder kop door de keuken lopen te rennen met een berg aan stress en adrenaline. Tenminste, zo denk ik erover! Daarom heb ik de komende weken heel veel kerstinspiratie voor jullie...
Land: Frans (7)
Instant voorjaarsgevoel met deze lentesalade! De beste smaken van het voorjaar combineer ik hier met elkaar tot een heerlijke groene salade. Knapperige haricots verts (of sperzieboontjes) met gegrilde aspergetips, frisse rucola, zachte eitjes en een Franse vinaigrette. Ik serveerde deze salade bij de paasbrunch, en hij was als eerste op. De groene salade is heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een stukje vis. Ik gebruikte kwarteleitjes in mijn salade, vooral omdat ik die kleine...
Afgelopen weekend kon ik helaas geen recept plaatsen,maar dat ga ik vandaag goedmaken met deze heerlijke quiche met zuurkool en zalm. Ik kookte gisteren voor een grote groep en dan vind ik het handig als je gerechten hebt die snel klaar zijn en je van tevoren kunt maken. Deze quiche is daarvoor perfect. Ik vulde de quiche met zalm, zuurkool en munster kaas, een idee dat ik in een oude Delicious. vond. Weer eens wat anders dan prei en spek. Het pakte goed uit en iedereen vond het lekker. Snel maken dus!