De eerste blogpost in 1,5 jaar! Ja, het is echt wel heel lang geleden dat ik hier voor het laatst iets gedeeld heb. In oktober 2018 schreef ik dat ik een tijdje minder of geen nieuwe recepten ging delen, omdat mijn gezondheid (rugproblemen) achteruit ging, en ik het niet meer kon volhouden om alles te doen wat ik wilde. Ik was niet van plan om zo'n lange blogpauze te nemen, maar het is zo gelopen. Dat vind ik natuurlijk aan de ene kant wel jammer, want ik vind het ontzettend leuk om recepten te bedenken, te koken en met jullie...
Land: Indiaas (16)
Onlangs kreeg ik een proefpakketje met 4 receptkaarten opgestuurd van Kollors. Dit is een nieuw concept, waarbij je elke maand 4 vegetarische recepten thuisgestuurd krijgt, met daarbij de bijbehorende specerijen die voor het recept nodig zijn. Een leuk idee voor als je vaker vegetarisch wilt koken, maar nog niet zo goed weet wat dan lekkere recepten zijn. Al kun je dan natuurlijk ook op mijn blog kijken, daar staan volop vegetarische recepten :). Ik ben zelf niet helemaal de doelgroep van het Kollors concept, mijn keukenkastje...
Begin 2015 publiceerde ik op mijn blog een recept voor een vegetarische korma, die ik de dubieuze titel 'kip korma zonder kip' meegaf. Het was een lekker recept, maar de foto deed anders vermoeden en ik denk dat dat eraan bijgedragen heeft dat dit recept nauwelijks werd bekeken en waarschijnlijk dus ook niet gemaakt.
Daarom vandaag een geheel herziene versie van deze Indiase klassieker. Nog steeds vegetarisch, maar in plaats van aardappel en aubergine, kies ik nu voor snijbonen, tomaat en aubergine als vulling. Dat geeft een...
De Indiase keuken is bij uitstek geschikt om vegetarische (en vegan) gerechten te maken, zonder dat je het vlees ook maar enigszins mist. Een aantal bevolkingsgroepen in India eet van oudsher vegetarisch (meestal om religieuze redenen) en daarom is vegetarisch eten daar veel meer en al veel langer ingeburgerd dan bij ons. Met de fantastische kruiden en specerijen waarmee ze in India koken is oneindig veel variatie mogelijk en kun je geweldige vegetarische maaltijden bereiden.
Vandaag krijgen jullie het recept voor een vegetarische...
Vandaag heb ik voor jullie het tweede recept in de serie 'zelfgemaakte kruidenmixen'. Superleuk dat jullie mijn eerste recept voor Mexicaanse kruidenmix zo enthousiast ontvingen! Vandaag reizen we naar een heel ander deel van de wereld, namelijk naar India. Een beroemd en veelgebruikt specerijenmengsel daar is 'garam masala'. Het is een heerlijke kruidige, verwarmende specerijenmix die het goed doet in curry's (met vlees of groenten) en in tandoorigerechten. Garam masala betekent letterlijk 'heet mengsel'. Niet omdat het een...
Wij proberen elke week ongeveer 3 keer vegetarisch te eten. Ik vind dit belangrijk, omdat onze huidige vleesconsumptie gewoon te belastend is voor deze aarde. Daarom hebben Renko en ik afgesproken gemiddeld 3x per week (biologisch) vlees te eten, 3x vegetarisch en 1x vis. Currygerechten vind ik ideaal om vegetarisch te maken. In zo'n gerecht mis je vlees of vis echt totaal niet wat mij betreft. Er is bijna geen groente die niet lekker is in een curry. Vandaag kies ik voor een curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten....