Land: Indiaas (16)

Eén van de bekendste curryrecepten in Nederland is toch wel tikka masala met kip denk ik. Gegrilde kip uit de oven, in een saus van tomaat en room. Mild van smaak en daarom bij veel mensen geliefd. Omdat ik wel weer eens aan wat vegetarische variatie toe was, gaf ik mijn eigen draai aan dit bekende tikka masala recept. De saus blijft hetzelfde, maar de vulling is helemaal anders. In plaats van kip heb ik gekozen voor zoete aardappel, aubergine en broccoli. Een echte groentecurry dus! Het is een snel en makkelijk recept, ideaal...

Deze bloemkool-aardappelcurry bewijst maar weer eens dat je ook een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten zonder vlees. Bloemkool en aardappel vormen een perfecte combi met alle specerijen en de romige kokosmelk. Deze curry is afkomstig uit de streek Mangalore aan de westkust van India. De ingrediëntenlijst is vrij lang, maar doordat je alle specerijen zo in de keukenmachine kunt stoppen, is de currypasta snel gemaakt. Het is daarmee een makkelijk te maken gerecht. Curry's zijn altijd moeilijk om aantrekkelijk op de foto...

In veel currygerechten speelt vis of vlees een belangrijke rol. Prima wat mij betreft, maar ik wil ook graag minimaal de helft van de dagen vegetarisch eten. Daarom heb ik vandaag een heerlijk vegetarisch en vegan currygerecht voor jullie. Een curry met gedroogd fruit en noten! Een feestelijke curry die rijk is van smaak door de verschillende noten en vruchten. Dat is weer eens wat anders dacht ik zo. De curry is afkomstig uit Mumbai aan de westkust van India. Het idee voor deze curry vond ik in mijn favoriete curryboekje '50...

Eigenlijk zou ik veel vaker soep willen eten. Het heeft zoveel voordelen: 1.je krijgt extra groenten binnen en het is dus gezond, 2. het is ideaal om restjes groenten op te maken, 3. het is makkelijk te maken en 4. het is superlekker! Allemaal aan de soep dus :) Vandaag geef ik jullie weer een lekker receptje, ik maakte deze keer een Indiase bloemkoolsoep. Lekker romig, maar niet saai van smaak door de toevoeging van Indiase kruiden. Als je nou geen garam masala in huis hebt, kun je gerust een beetje spelen met de kruiden door...

Soms gebeurt het dat je eten grandioos mislukt. Een tijdje geleden had ik dat met Dhal, ik logeerde toen bij mijn ouders en mocht kiezen wat we gingen eten. Ik vond een recept voor Dhal dat me heel lekker leek, mijn moeder maakte het klaar en het was echt. niet. lekker. Dat lag overigens niet aan mijn moeder hoor :). Maar sindsdien was ik een beetje huiverig om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar gelukkig pakte het deze keer heel goed uit, Renko (mijn testpanel) was super enthousiast en dus deel ik dit recept graag met jullie....

Tip