Vorige week deelde ik de review van het kookboek TLV van culinair journalist Jigal Krant met jullie. Ik beloofde toen al dat er nog een lekker recept uit het boek zou volgen. Het was geen moeilijk keuze, want ik wilde een recept dat de keuken van TLV zo veel mogelijk in één gerecht zou vangen. Het moest daarom iets worden met in ieder geval vuur/hitte, aubergine en techina. Nou is dat laatste niet zo moeilijk, want techina kom je in zowat elk gerecht wel tegen. Maar al met al voldeed de geroosterde aubergine met techina, hazelnoten...
Land: Israelisch (1)
Rugelach is een typische Joodse zoetigheid, gemaakt van een deeg met bloem, boter en roomkaas en gevuld met bijvoorbeeld jam of chocolade. Het houdt ergens het midden tussen een koekje, broodje en croissantje. Rugelach is heerlijk bij een kopje thee of koffie of als onderdeel van een uitgebreide lunch. Ik maakte mijn rugelach met 2 verschillende vullingen, eentje met abrikozenjam en pecannoten en eentje met chocolade. Als je liever één vulling gebruikt, verdubbel dan gewoon de hoeveelheden van deze vulling. Deze hapjes kun...