Dit gerecht voor Mexicaans gevulde courgettes is geen authentiek Mexicaans recept, maar een combinatie van twee persoonlijke favorieten: chili sin carne en gevulde courgettes. Meestal eet ik mijn chili sin carne met een schaal nacho chips of gebruik ik het als vulling voor enchiladas, maar ook als vulling in een courgette smaakt hij heerlijk. Het gerecht is dan gelijk een stuk lichter en gezonder. Waarschijnlijk ook behoorlijk koolhydraatarm, maar daarvan heb ik weinig verstand.
Zo zie je dus maar dat je met één gerecht...
Land: Mexicaans (5)
Wat vind jij van bonen? Ik vond ze lange tijd vrij suf en smakeloos en een potje kon dan ook gerust maandenlang in de kast staan. Als kind aten wij thuis vrijwel nooit een gerecht met bonen, alleen heel af en toe werd er chili con carne met bruine bonen op tafel gezet. Wat gruwelde ik daarvan! Inmiddels in chili sin carne (zonder vlees dus) een van mijn favoriete gerechten. En zeker de laatste maanden zijn de bonen haast niet meer aan te slepen hier in huis! Wij eten heel weinig vlees meer en ik maak daarom vaak gebruik van peulvruchten,...
Voor Vaderdag gaf ik mijn vader zelfgemaakte kruidenmixen cadeau. Nadat ik ze gemaakt had, bedacht ik dat het leuk zou zijn om een artikelenreeks te doen met zelfgemaakte kruidenmixen. Ik ben dol op kruiden en specerijen, ze geven je eten echt een boost. Mijn familie noemt me weleens het 'kruidenvrouwtje'. Ik vind het ook heel leuk om specerijen te sparen. Sommige kruidenmixen zijn in de supermarkt echter slecht verkrijgbaar of bevatten veel zout. Bovendien zijn ze vaak onnodig duur. Ik koop mijn basisspecerijen vaak op de markt...
In het weekend (vooral op zaterdag) vind ik het heerlijk om echt comfortfood te maken. Op zaterdag hoeft het eten van mij niet per se al te gezond te zijn, maar elke zaterdag patatdag vind ik ook zo hetzelfde. Daarom varieer ik er vrolijk op los, met bijvoorbeeld Italiaanse kipburgers, zelfgemaakte pizza's, pannenkoeken of snelle Turkse pizza's. Afgelopen zaterdag kon ik weer een nieuw gerecht aan mijn 'zaterdagrepertoire' toevoegen, namelijk deze heerlijke nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole. Een regelrecht succesnummer!
Dit...
Een hele maïskolf eten. In mijn beleving was dat iets voor verstokte vegetariërs zonder enige creativiteit. Want je gaat toch niet op zo'n vieze maïskolf staan knauwen? Ja, zo dacht ik er tot ongeveer een maandje geleden over. Tot ik op het foodfestival 'Lepeltje Lepeltje' kwam, waar een foodtruck met gegrilde maïskolven stond. Nog steeds dacht ik er met geen haar op mn hoofd aan om zo'n ding te kopen hoor trouwens. Maar manlief leek het lekker, dus hij kocht een maïskolf. Natuurlijk wilde ik wel even proeven, want ja, ik...
Sinds de opmars van de tortillawraps in de supermarkt ergens in de jaren '90, zijn ze volgens mij in geen gezin meer weg te denken. Ik ken eigenlijk niemand die niet van Mexicaanse tortilla's houdt. En terecht, ik ben er zelf ook dol op! Het leek me daarom de hoogste tijd om hier op de blog eens een recept met tortillawraps te delen. Ik heb gekozen voor enchiladas, wraps gevuld met een saus en daarna gebakken in de oven. Enchiladas worden meestal met kip gemaakt, maar ik vind ze vegetarisch minstens zo lekker. Ik kies voor een...