Land: Thais (5)

Er is iets nieuws in het wereldgerechten assortiment van KNORR gekomen. En wel de wereldspecials, een soort luxe variant van de gewone wereldgerechten. De verpakking ziet er fancy uit en volgens mij wil KNORR met deze lijn een authentieke indruk creëren. Maar we kunnen allemaal natuurlijk wel raden dat ze dat helaas weer niet gelukt is. Want als het hoofdingrediënt van je kruidenmix en currypasta suiker is, dan weet je dat er iets niet klopt. En als het 2e en 3e ingrediënt dan kaliumchloride (=kaliumzout) en zout zijn, dan...

Op verzoek van Renko ben ik aan de slag gegaan met een goed basisrecept voor Thaise rode curry. Dit was altijd zijn lievelingsgerecht en het is 1 van de 4 gerechten die hij zelfstandig weet te bereiden zonder hulp van internet. En daarom vond hij dat dit gerecht niet op mijn blog mocht ontbreken. Ik ben aan de slag gegaan en ben heel tevreden over het eindresultaat. Een lekkere curry, in een half uurtje op tafel en dus ideaal voor doordeweekse dagen. Je kunt met deze curry eigenlijk alle kanten op. Ik maak de curry met biefstuk,...

Toen wij zo'n 1,5 jaar geleden trouwden, kregen we van mijn broertje een grote Aziatische stoompan cadeau. Ik wist eerst niet zo goed wat ik er mee moest, en ging daarom op zoek naar lekkere gestoomde recepten. Ik stuitte op het Thaise Hor Mok of Ho Mok Pla, een Thaise gestoomde viscurry. Sindsdien is het een van mijn favoriete recepten en maak ik het regelmatig. Ik hou van de zachte vis in combinatie met de pittige curry en romige kokosmelk. Oorspronkelijk wordt deze curry in een bakje van bananenblad bereid, maar de eerlijkheid...

Nadat ik deze Thaise viscurry serveerde kon Renko de hele avond en volgende morgen niet ophouden met roepen hoe fantastisch hij wel niet is. Nou heb ik een nogal extraverte man, maar we kunnen volgens mij wel de voorzichtige conclusie trekken dat dit een erg lekker recept is. Jammer dan wel weer dat ik het niet helemaal zelf had bedacht ;) Terwijl het eigenlijk zo simpel is! Het recept voor deze Thaise viscurry komt uit het kookboek '50 curries uit Thailand' van Vatcharin Bhumichitr. Ik schreef er eerder hier al een review over....

Voor het maken van een goede Thaise curry is het belangrijk om een goede currypasta te gebruiken. Meestal gebruik ik een kant-en-klare currypasta, maar dan wel eentje van goede kwaliteit. Ik koop altijd de currypasta's van Mae Ploy (te koop bij de Toko) en ben daar over het algemeen erg tevreden over. Maar ik wilde nog altijd eens zelf mijn currypasta from scratch maken. Ik bekeek verschillende recepten en maakte daar mijn eigen recept van op basis van de ingrediënten waar ik aan kon komen. Ik wil met jullie namelijk geen recepten...

Zijn jullie al druk met het opstellen van een kerstmenu? Wij zijn beide dagen uitgenodigd bij familie en waarschijnlijk ga ik daar nog wel het een en ander voor maken, maar geen compleet diner. Toch heb ik in mijn hoofd al veel kerstmenu's bedacht, maar ja daarvoor ben je nu eenmaal een foodie misschien ;). Deze Thaise champignonsoep is een perfect voorgerecht. Hij is lekker licht, zodat je niet te vol zit. En omdat een kerstgerecht vaak al veel vlees bevat, is zo'n vegetarisch soepje een welkome afwisseling. Champignonsoep is...

Tip