Soms ontstaat er uit het niets ineens een heerlijk recept. Dat gebeurde mij bij deze ovenschotel met chorizo, aardappeltjes en groenten. Ik wilde snel iets maken, het moest niet teveel werk zijn en zo bedacht ik deze ovenschotel. En dat pakte deze keer heel goed uit! Niet altijd hoor trouwens, soms mislukken mijn experimenten compleet. Maar die recepten houd ik dan ook stilletjes voor me 😉 Dit Spaanse gerecht is makkelijk te maken, want je hoeft alleen maar wat snijwerk te doen en dan doet de oven de rest. De smaak van de geroosterde groenten past perfect bij de chorizo en door het toevoegen van oregano, rozemarijn en gerookt paprikapoeder krijg je echte het Spaanse gevoel. Althans, wat ik me daarbij voorstel dan :). Deze Spaanse ovenschotel met chorizo is ook heel geschikt om van tevoren te maken als je voor veel mensen kookt.
Ingrediënten voor
personen- 600 gram krieltjes (de iets grotere soort)
- 1 chorizoworst
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 grote ui
- 1/2 citroen (alleen het sap)
- olijfolie
- 1 el oregano
- 1 el rozemarijn (liefst vers)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 klein bosje platte peterselie
Wat ga je doen
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Snijd de courgette en aubergine ook in blokjes (iets groter dan de chorizo). Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
Meng in een ovenschaal de chorizo, courgette, aubergine, paprika, ui en aardappeltjes door elkaar. Voeg de kruiden (behalve de peterselie) en het citroensap toe. Besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar.
Bak de ovenschotel ca. 35 minuten in de oven tot alle ingrediënten goed gaar zijn. Hussel halverwege de oventijd de ingrediënten nog even goed door elkaar voor een gelijkmatige garing.
Halveer de cherrytomaatjes en meng ze door de ovenschotel. Hak de peterselie fijn en strooi over de schotel (ben ik op de foto vergeten).
Wij zijn gek op ovenschotels, deze versie gaan we dus ook zeker onthouden 😀
Nice, laat je me weten hoe je hem vond als je hem gemaakt hebt? 🙂
Met de verbouwing van onze keuken in zicht, verzamel ik nu eenpans ovengerechten. Deze ga ik zeker maken.
Leuk! Heel veel succes ook met de verbouwing 🙂 altijd een beetje improviseren met koken dan hè..
Dit is een echt een geweldig recept: makkelijk, snel en super lekker!
Dankjewel, wat leuk om te horen!
Deze maken we regelmatig,echt lekker.