Het recept van vandaag is weer zo'n makkelijk gerecht voor doordeweekse dagen. Gevuld met verse groenten zodat je zonder moeite aan de 250 gram groente per dag komt die het Voedingscentrum aanraadt om per persoon per dag te eten. Daarnaast is het (gelukkig) ook gewoon een heerlijk gerecht, dat je in 25 minuten op tafel tovert.
Ik heb het over de gewokte groenten in Chinese zwarte pepersaus. Dat is niet de roomsaus met zwarte peper die je misschien weleens bij je biefstuk gegeten hebt, maar een Chinese saus met onder andere...
Ik ben helemaal op de pompoentour! Zijn jullie het al zat? ;) Ik denk dat er hierna nog 1 of 2 recepten met pompoen volgen en dan houd ik echt op hoor. Met pompoen kun je ook zo veel lekkere dingen maken! Flespompoenen zijn niet al te lang verkrijgbaar, dus ik maak er nu volop gebruik van. Vandaag deel ik een Amerikaanse klassieker met jullie: een zoete pompoentaart (pumpkin pie). Pompoen heeft van zichzelf een lichtzoete smaak en deze groente leent zich er dan ook geweldig voor om verwerkt te worden in een zoete taart. Omdat...
Ik heb ontdekt dat ik het heel erg leuk vind om zelf brood te bakken en de laatste tijd doe ik dit dan ook steeds vaker. Met name 'speciale broden' vind ik leuk om te maken, mijn dagelijkse portie fijn volkoren haal ik nog gewoon bij de bakker ;). In het weekend leef ik me echter graag uit op zelfgemaakt brood met een hartige of zoete twist. Ik vind het fascinerend om te zien hoe je met een paar simpele ingrediënten een heerlijk vers brood op tafel kunt toveren. Brood bakken is iets waar je even handigheid in moet krijgen, maar...
Ik ben echt op de 'pompoentour'. Je kunt zó veel lekkere dingen met pompoen maken en daarbij zijn er nu volop pompoenen van Nederlandse grond (al dan niet uit de partij afgedankte pukkelpompoenen) en is pompoen dus ook een hele duurzame keuze in de herfst. Wat ik dan zoal met pompoen maak? Natuurlijk pompoensoep, maar ook geroosterde pompoen met pesto en feta, pompoenpuree voor in de pumpkin spice latte of de havermout, pompoentaart (recept komt nog) en risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen.
Risotto is echt comfortfood....
Ik ben niet zo'n enorme koffiedrinker en thuis kies ik dan ook eigenlijk altijd voor thee. Heeft er misschien ook mee te maken dat we (nog) geen melkopschuimer hebben en ik dus geen lekkere cappuccino's met opgeschuimde melk kan maken (ben gewoon een luxepaardje als het op koffie aankomt.. :)). Vandaag heb ik zo'n lekker luxe koffietje voor jullie: pumpkin spice latte. In het Nederlands pompoen kruidenmelk, maar dat klinkt lang niet zo hipster.
Pumpkin spice latte is een bekend Amerikaans drankje en je hebt het misschien wel...
Ik ben dol op de Marokkaanse keuken. De combinatie van zoet en hartig die je er veel ziet, vind ik echt subliem. Daarnaast kent de Marokkaanse keuken veel stoofgerechten, de tajines, en laat ik nu dol zijn op stoofpotjes. Het Marokkaanse gerecht dat ik vandaag met jullie deel voldoet aan geen van deze twee kenmerken, maar is toch een van mijn favoriete Marokkaanse gerechten: ik heb het over visbastilla's.
Al eerder deelde ik het recept voor een zoet-hartige bastilla met kip. Een super feestelijk, maar ook best wel bewerkelijk...