Afgelopen zaterdag schreef ik een review over het boek 'de Joodse keuken' van Janna Gur. Vandaag geef ik een van haar recepten. Ik wilde graag vegetarisch eten en zocht daarom een recept uit het hoofdstuk 'vegetarische hoofdgerechten'. Mijn oog viel op een recept van feta paprika 'schnitzels', dit leken me lekkere smaken dus ik koos voor dit recept. Het gerecht komt van oorsprong uit Bulgarije en wordt door de Joden daar gegeten. In Israël heeft het de bijnaam 'nepschnitzel' gekregen. Het is geen makkelijk recept en je moet...
Eindelijk is het weer eens tijd voor een review op de blog! Vandaag bespreek ik De Joodse keuken van Janna Gur. Dit boek is verschenen in 2015. Het is een kookboek dat laat zien wat de Joden over de hele wereld zoal eten. Het zijn lang niet allemaal recepten uit Israël, maar recepten vanuit de hele diaspora. Eigenlijk zoals de ondertitel van het boek al aangeeft 'van Minsk tot Marrakech'. Hierdoor vind je in het boek heel verschillende gerechten vanuit verschillende wereldkeukens.
Patates con mojo stond al heel lang hoog op mijn to cook lijstje. Eigenlijk sinds wij in november 2014 op huwelijksreis gingen naar Gran Canaria. Daar zijn patates con mojo namelijk volksgerecht nummer 1. Je ziet het echt overal. Vond ik niet erg, het is namelijk superlekker. De aardappeltjes worden in een flinke laag zout gekookt, waardoor ze een beetje rimpelig worden en heel smaakvol. Dat zout eet je trouwens niet allemaal op hoor. Bij deze aardappeltjes wordt een mojo saus geserveerd. De rode mojo saus wordt met paprika en...
Voor het kerstdiner bij mijn ouders zou ik de soep verzorgen. Ik had het plan om een aardperensoepje te maken, maar helaas kon de AH deze plotseling niet meer leveren. Daarom zat ik op de dag voor kerst ineens met een probleem. De supermarkten waren zo ongeveer leeg, dus uiteindelijk kwam ik met een knolselderij thuis. In de hoop daar wat lekkers van te kunnen maken. Gelukkig ging dat heel goed! Ik maakte een lekkere knolselderijsoep, een echte winterse soep waar je iedereen blij mee maakt. Het is een gezond en voedzaam soepje,...
Afgelopen zondag had ik ineens zin om koekjes te bakken. Daarom ging ik aan de slag met shortbread koekjes, dit zijn typisch Engelse koekjes die gemaakt worden zonder ei. Het is een makkelijk recept waarvan vele variaties bestaan. Ik haalde mijn basisrecept uit het kookboek 'De Joodse keuken' van Janna Gur. Door dit recept gaat een theelepeltje oranjebloesemwater en dat geeft het koekje net een verrassende smaak. In het midden van het koekje kun je een lekkere vulling toevoegen, ik gebruikte amandel, cranberry en jam. Maar je...
Zo aan het einde van het jaar is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Voor De wereld op je bord nog niet zo'n lang jaar, want mijn blog bestaat nu 2 maanden. Tot nu toe bevalt het bloggen erg goed, ik geniet van het koken en vind het leuk om mijn recepten met jullie te delen! In 2016 ga ik hier zeker mee door, ik zal in ieder geval 2x per week een nieuw artikel plaatsen. Eventuele extra artikelen zijn bonus :) Ik ga veel nieuwe recepten met jullie delen. Achter de schermen zijn we druk bezig om de foto's van de...