Archieven: Recepten

Ik ben niet zo heel erg dol op wintergroenten. Ik vind de meeste koolsoorten wel lekker, maar na 2x eten ben ik ze ook wel weer zat voor de rest van het seizoen ;) Voor zuurkool maak ik echter een uitzondering, daar ben ik echt dol op. Al eerder deelde ik op mijn blog deze zuurkoolquiche met zalm, rösti met zuurkool en zoete aardappel en deze zuurkoolschotel met appel. Mijn moeder bracht mij laatst een zuurkoolschotel met gerookte kip, nadat ik een dag erg veel last van mijn rug had en dus niet meer zelf kon koken. Superlief...

In het weekend (vooral op zaterdag) vind ik het heerlijk om echt comfortfood te maken. Op zaterdag hoeft het eten van mij niet per se al te gezond te zijn, maar elke zaterdag patatdag vind ik ook zo hetzelfde. Daarom varieer ik er vrolijk op los, met bijvoorbeeld Italiaanse kipburgers, zelfgemaakte pizza's, pannenkoeken of snelle Turkse pizza's. Afgelopen zaterdag kon ik weer een nieuw gerecht aan mijn 'zaterdagrepertoire' toevoegen, namelijk deze heerlijke nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole. Een regelrecht succesnummer! Dit...

Alweer bijna een jaar geleden plaatste ik een recept voor een verrukkelijke Italiaanse panna cotta met rood fruit op mijn blog. Het is een toetje dat ik nog altijd regelmatig maak, omdat het heel goed voor te bereiden is en eigenlijk iedereen het lekker vindt. Inmiddels vond ik het hoog tijd voor een variatie op deze Italiaanse klassieker. Ik ging voor een 'Italië meets India' panna cotta en maakte een fantastische versie met kokos en mango. De inspiratie voor dit recept komt van de leuke blog van Pauline, Piens keuken. Voor...

Zo, de kerstdagen zitten er weer op. Hebben jullie genoten? Ik wel hoor, wat een overdaad aan lekker eten was het hier in huis! Het voelt dan altijd weer even jammer dat het voorbij is. Gelukkig staan oud&nieuw nog voor de deur, al ben ik daar lang niet zo'n fan van als kerst. Ik heb ook eigenlijk nog helemaal niet nagedacht over leuke blogartikelen of hapjes voor oud&nieuw. Ik scrollde daarom eens door het lijstje met nog niet gepubliceerde recepten (ik heb meestal een klein reservevoorraadje) en kwam daar deze manakish...

Vanaf vandaag staat De Wereld op je Bord helemaal in het teken van Kerst. Yes, Christmas is coming to town! Ik vind het heerlijk om me met Kerst iets meer uit te sloven op lekkere gerechten. Tegelijk wil ik wel graag dat gerechten (bijna) helemaal van tevoren bereid kunnen worden. Kerst is ook een moment van ontmoeting en dan wil je niet als een kip zonder kop door de keuken lopen te rennen met een berg aan stress en adrenaline. Tenminste, zo denk ik erover! Daarom heb ik de komende weken heel veel kerstinspiratie voor jullie...

Gado gado is een gerecht wat ik al jaren maak. Het begon met een versie waarbij ik de pindasaus uit een pakje maakte, maar inmiddels weet ik dat dat helemaal nergens voor nodig is. Binnen 20 minuten maak je namelijk helemaal zelf een gezonde, verse gado gado zonder pakjes en zakjes. Een echt gerecht voor in de categorie 'snel succes' dus. Gado gado is een gerecht afkomstig uit de Indonesische keuken. Je vindt het vaak ook bij 'de chinees', maar die versie is (wat mij betreft) lang niet zo lekker als de zelfgemaakte. De basis...

Tip