Met deze orzo salade haal je in barre tijden toch nog een beetje zomer in huis. De basis voor deze salade is orzo, een pastasoort die qua vorm veel op een rijstkorrel lijkt. Ik vind het zelf een erg lekkere pastasoort, en veel geschikter voor in salades dan de grote penne of farfalle die we vaak gebruiken en een salade snel domineren. Het idee voor dit recept komt uit een Allerhande van een aantal maanden geleden. Ik weet niet meer precies hoe dat recept was, dus geef hier mijn eigen interpretatie. Eigenlijk is het de klassieke Griekse salade met feta, olijven en tomaat, maar dan vullend gemaakt tot een maaltijdsalade.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram orzo / riso
- 1 komkommer
- 250 gram cherrytomaatjes
- half potje olijven van goede kwaliteit
- 100 gram feta
- 10 zongedroogde tomaatjes
- een bosje platte peterselie
- klein zakje veldsla
Rooster de cherrytomaatjes in de oven op 220ºC ongeveer 20 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de komkommer en zongedroogde tomaatjes in stukjes, de feta in kleine blokjes en hak de peterselie grof.
Als de orzo gaar is en de tomaatjes uit de oven komen, meng je alle ingrediënten door elkaar tot een salade. Voeg eventueel naar smaak nog wat zwarte peper en olijfolie toe.
Een heerlijk fris en licht gerecht. Ging er prima in op deze oudejaarsavond!
Mooi zo! Leuk om te horen 🙂
Pingback: De Griekse keuken - De Wereld op je Bord